Als het gaat om ransomware, is het tegenwoordig niet meer een kwestie of je gehackt wordt, maar eerder wanneer. Bij ransomware blokkeren criminelen uw computer of worden bestanden en gegevens versleuteld. Deze criminelen vragen vervolgens losgeld om weer toegang te krijgen tot uw gegevens. Gelukkig zijn er een aantal tips voor uw bedrijf om ransomware tegen te gaan. Deze lichten we graag even toe.

1. Installeer regelmatig de nieuwste updates en antivirussoftware. Het lijkt logisch, maar deze tip is misschien wel een van de belangrijkste.

2. Maak uw medewerkers bewust van de gevaren van ransomware door middel van trainingen of informatieve mails of nieuwsbrieven.

3. Nu er veel wordt thuisgewerkt, is het belangrijk dat bestanden en gegevens van uw bedrijf niet zomaar in verkeerde handen vallen. Voeg daarom een extra beveiligingslaag toe aan het aanmeldingsproces, bijvoorbeeld door het toepassen van MFA (meervoudige verificatie).

4. Naast deze tips is er nog één tip die kan helpen om ransomware tegen te gaan: Besteed uw ICT uit. Zo beschikt u altijd over de nieuwste updates, software en andere innovatieve ICT-oplossingen die zijn gemaakt om geavanceerde malware en cyberaanvallen te detecteren en er actief op te reageren.

Meer weten over ransomware of wat wij voor u op dit gebied kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 0227-544243.